Van egy nagyon éles gyermekkori emlékem a medvehagymáról: a nagymamámmal sétálok a városi parkban, tavasz van, madárcsicsergés, kisvárosi friss levegő és elhagyva a sétányt begázolunk a fák közé, ahol mindenhol medvehagymák virágoznak.
Hozzávalók:
2 bögre finomliszt
fél bögre tritikálé liszt (helyettesíthető finomliszttel)
1 bögre langyos tej
fél kocka élesztő
nagyjából 2,5 dkg olvasztott vaj
1 púpos teáskanál cukor
1 púpos teáskanál só
A töltelékhez a medvehagymát aprítógépben vagy késsel felaprítom. Hozzáadok 1-2 evőkanál vajat, sózom és borsozom. Ezzel kenem meg a megkelt és kinyújtott tésztát. Feltekerem, mint a piskótát és ferdén felszeletelem. Nagyjából 15-20 percet pihentetem a tepsiben, majd 180 fokon készre sütöm.