40akárhagyadik nap önkéntes karanténban: sokkal több kenyeret eszünk és minden csoki elfogyott. Akármennyire szeretnénk egészségesen létezni a ránkszakadt itthonlétben, valahogy nem sikerül. A minap vettem fél kg élesztőt, szóval még több kenyeret, ropogós zsemlét, házi kiflit, pizza vacsorát és miegymást fogok készíteni, már most látom. Így készült pár napja ez a lángos is.
Recept 4 lángoshoz:
Szétmorzsoltam kb. 20 gramm élesztőt fél dl langyos tejben. A keverékhez hozzá adtam 1 mokkás kanál cukrot és 1 evőkanál lisztet.
Egy tálban összekevertem a száraz alapanyagokat: 15 dkg lisztet és 1 mokkás kanál sót, ehhez adtam hozzá a már felfutott élesztőt és nagyjából 90 ml vizet.
Miután a tészta megkelt, 4 kisebb cipót alakítottam ki belőle, majd lángos formákra nyújtottam és bő olajban kisütöttem.
Én imádom fokhagymával-tejföllel-sajttal és lila hagymával. Ez utóbbi egy kedvenc fesztiválos élményemhez kötődik: az Ördögkatlan Fesztiválon, egy nagyharsányi udvarban ettem így először és talán az volt életem legfinomabb lángosa.